Corul mixt de cameră Concentus al Centrului Cultural Reduta primeşte începând cu data de 5 septembrie 2013, noi membri (vârsta minimă - 16 ani). Condițiile pe care trebuie să le îndeplinescă sunt următoarele: seriozitate, disponibilitate, cunoştințe muzicale minime, experiență corală, şi/sau voce şi auz foarte bune, chiar dacă nu au mai cântat în cor. Se va organiza o preselecție şi un interviu, la o dată ce va fi anunțată din timp. Până atunci, doritorii pot trimite un CV şi o scrisoare de intenție, pe adresa de e-mail: concentusbv@gmail.com, iar data locul şi ora preselecției şi interviului le vor fi transmise prin email.


Corul Mixt de Cameră “CONCENTUS” al Centrului Cultural “ Reduta ” Braşov

Însuşi latinescul CONCENTUS care semnifică “Plăcerea de a cânta împreună” a făcut ca în toamna anului 1997 să ia fiinţă Corul mixt de cameră “CONCENTUS”, alcătuit din tineri de diferite profesii, uniţi de pasiunea pentru muzică şi cântul coral, sub conducerea inimoşilor profesori Marius Modiga şi Radu Noaghiu, absolvenţi ai Facultăţii de Muzică din Braşov din cadrul Universităţii „Transilvania” din Braşov.

Repertoriul corului este variat şi include lucrări “a capella” şi cu acompaniament, laice şi religioase (începând de la madrigale renascentiste şi muzică bizantină şi până la muzica modernă), dar şi piese inspirate din folclor.

Corul a debutat cu un concert de colinde româneşti şi străine, în cadrul Festivalului de Muzică Sacră din Braşov-decembrie 1997, susţinând mai apoi, numeroase concerte pe scenele româneşti şi internaţionale.

În iulie 2005 corul a participat la cel mai prestigios Concurs Coral Internaţional, ce s-a desfăşurat la Llangollen - Țara Galilor, unde a obţinut: Premiul II la secţiunea coruri de cameră şi Premiul IV la secţiunea folclor.

În perioada 19-22 iulie 2012, Concentus a participat la Festivalul Concurs Internaţional de Muzică de la Cantonigros - Catalunya - Spania, unde a obţinut Premiul IV şi Trofeul Festivalului la categoria de coruri mixte.